Tegen de keer – filosofie en kunst van het etsen symposium 18 mei 2012 Het Kruithuis Den Bosch

Onlangs opende de tentoonstelling ‘Show Yourself: Going to the Etch 2’, geheel gewijd aan het etsen. Met werk van Laura Casas Valle, Cornelie Samsom, Claudia Botero, Aline Eras, Mirka Farabegoli, Rinke Nijburg, Saskia de Marée, Stijn Peeters, Tijs Rooijakkers, Rob Voerman en Susanne Sørensen. Het is de tweede tentoonstelling die gerealiseerd is in een reeks die de magie van het etsen wil belichten en vernieuwingen binnen deze techniek wil laten zien.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling organiseert Antheia op vrijdag 18 mei as. in samenwerking met stichting to the Etch het symposium ‘Tegen de keer – de filosofie en kunst van het etsen’.

Wie gaat etsen krijgt te maken met weerstand, het materiaal is weerbarstig. Maar juist daardoor levert het een beslissende, geheel eigen bijdrage aan het proces. Want de opgeworpen hindernis roept ook mogelijkheden op. En als de ets af is, volgt het drukken. Voordat de ets ingelijst en opgehangen wordt, volgen er nieuwe verrassingen en wendingen die op hun beurt het beeld verder vormen.

In de openingslezing onderzoekt filosoof Katja Rodenburg hoeveel ruimte er (nog) is voor deze kunst, die tegen onze tijd van maakbaarheid, bepalingen en begrenzingen lijkt in te gaan. Waarin schuilt de waarde van het toeval en een langzame kunst in een snelle samenleving?

Dit symposium vormt een unieke gelegenheid om de kunst van het etsen te ervaren en te verdiepen, op de plaats waar filosofie en kunst elkaar raken.  Na de openingslezing, volgen het  interview en gesprek met de aanwezige kunstenaars en publiek, en een rondleiding door de tentoonstelling. In de pauze is er de mogelijkheid om koffie en thee te verkrijgen, bij afsluiting een glas wijn.

Reservering is gewenst, u kunt uw plaats reserveren door een mail te sturen naar: katjarodenburg@antheia.nl. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging en routebeschrijving.

De entree voor dit symposium is kosteloos, wel wijzen wij u op de mogelijkheid om ter plekke een vrijwillige bijdrage voor deze middag te schenken aan Stichting to the Etch.

Datum en tijd: vrijdag 18 mei 2012, 14.00 u – ca. 16.15 u

Plaats: Het Kruithuis, Citadellaan 7,  s’Hertogenbosch

Entree: gratis: vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Dit symposium komt tot stand door de welwillende medewerking van Stichting to the Etch en Antheia ruimte voor leiderschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s