Oscar Wilde en The Picture of Dorian Gray Lezing door Katja Rodenburg op 23 februari 2012 Boekhandel Ongerijmd Arnhem

‘I made philosophy an art, and art a philosophy’  Oscar Wilde

Meteen nadat ‘The Picture of Dorian Gray’ in 1890 verschijnt, roept het boek veel emoties op.

De hoofdpersoon uit het boek, Dorian Gray, is steeds weer op zoek naar nieuwe en duistere ervaringen en lijkt bovendien het geheim van de eeuwige jeugd gevonden te hebben…Hij ontziet daarbij niets en niemand. Critici zetten ook daarom vraagtekens bij het morele gehalte van het boek. De revolutionaire uitspraken die Oscar Wilde in het voorwoord doet over kunst, zoals ‘No artist has ethical sympathies’ en ‘All art is quite useless’ doen zo mogelijk nog meer stof opwaaien

Naar aanleiding van de pas onlangs (in 2011!) uitgekomen eerste volledig ongecensureerde versie van dit boek gaan we samen op zoek naar de betekenis van kunst, de kunstenaar en de schrijver.

Daarbij stuiten we onder andere op de belangrijke rol van het boek ‘Tegen de keer’ van Joris-Karl Huysmans. We vergelijken de opvattingen van Oscar Wilde over kunst met die van de filosoof Friedrich Nietzsche: op welke manier plaatsen zij de kunst in het hart van ons bestaan?

Reservering is gewenst, u kunt uw plaats voor de lezing reserveren door een mail te sturen naar: katjarodenburg@antheia.nl. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging.

Datum en tijd: donderdag 23 februari 2012, 20.00- ca.21.45

Plaats: Boekhandel ONGERIJMD, Nieuwstad 38 Arnhem

Entree: € 5,00.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s