Het goede leven van het kwaad? Lezing op 23 april Dag van de filosofie Tilburg

Het goede leven van het kwaad?

Is er in het leven nog wel een plaatsje voor het kwaad te vinden?

Want nergens anders dan in het afkeurenswaardige en verwerpelijke is de verhouding tussen de lust en het goede leven zo gespannen. Maar nog afgezien van de vele verschillende opvattingen van wat nu precies ‘goed’ is…

Hebben we niet ook iets te verliezen wanneer we het kwaad afwijzen? Wat offeren we op voor het goede leven?

Samen met de schrijvers Charles Baudelaire en Edgar Allen Poe en de filosoof Georges Bataille gaan we op zoek naar de schoonheid van het kwaad in de kunst.

We kijken of het mogelijk is om ‘het goede leven van het kwaad’ te ontdekken. Hoe kunnen wij het slijk, het laagste van het laagste, transformeren tot kostbaar goud?

Katja Rodenburg is filosoof, tentoonstellingen-curator en leiderschap-adviseur. Zij publiceerde diverse boeken waaronder Armando en de melancholie van het scheppen (Uitgeverij d’jonge Hond, 2009).

Praktische informatie

De lezing vindt plaats in het kader van de Dag van de Filosofie in Tilburg op zaterdag 23 april, van 14.00 u tot 14.40. Deze dag is georganiseerd door de Universiteit Tilburg. De lezing wordt gehouden in het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC): www.bkkc.nl . Het centrum ligt op een paar minuten afstand van het station Tilburg en is goed te bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s