Luna, luna – Federico García Lorca en de kunst van het scheppen Lezing door Katja Rodenburg op 15 september 2011 Boekhandel Ongerijmd Arnhem

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er, op 19 augustus 1936, een bruut einde kwam aan het korte leven van Spanje’s beroemdste dichter, Federico Garcia Lorca (1898-1936). Ter gelegenheid hiervan bespreekt filosoof Katja Rodenburg in de lezing ‘Luna, luna –Federico Garcia Lorca en de kunst van het scheppen’ de thematiek van zijn proza en poëzie. We verdiepen ons in de voorliefde van de dichter voor de ‘cante jondo’ in de flamenco. Wat is nu precies ‘duende’? En wat is het verband tussen de melancholie en de kunst om te leven? Hierbij besteden we ook aandacht aan de gedachten van de Spaanse filosoof Miguel de Unamuno (1864-1936).

Deze avond kunt u ook de expositie van de kunstenaar Laura Casas Valle bekijken. Te zien zijn haar etsen die geïnspireerd zijn op gedichten van Lorca, vooral uit de bundel ‘Romancero gitano’ (‘zigeunerliedboek’). De werken zijn nog t/m 7 oktober te zien.

Reservering is gewenst, u kunt uw plaats voor de lezing reserveren door een mail te sturen naar: katjarodenburg@antheia.nl. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging.

Datum en tijd: donderdag 15 september, 20.00- ca.21.45

Plaats: Boekhandel ONGERIJMD, Nieuwstad 38 Arnhem

Entree: € 5,00.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s